Tokajský výber 5 putňový, r. 2007, sladké, 0,375 l
J&J Ostrožovič Tokajský výber 5 putňový, r. 2007, sladké, 0,375 l
Tokajský výber 5 putňový r. 2007, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič patrí k tomu najlepšiemu čo Tokajská vinohradnícka oblasť ponúka. V tomto víne sa stretáva jedinečnosť terroiru Tokaja so svojou sopečnou pôdou, energia slnka horúcich dní i pôsobenie jesenných ranných hmiel pod taktovkou ušľachtilej botrytídy.
V tomto zázračnom mikrosvete sa rodí vzácne víno nádhernej jantárovo-zlatožltej farby, víno opojnej arómy sladučkej chlebovinky doplnenej o nádherné tóny čiernej kávy a horkej čokolády, sušených fíg, hrozienok, vanilky a lahodného lipového medu.
V bohatej expresívnej chuti sa stretávajú najväčšie túžby vinohradníka a vinára – dotknúť sa vinárskeho absolútna, vyvolaného časom zrenia v sudoch v hlbokej tufovej pivnici, v harmónii ovocnej kyselinky a sladkého hroznového cukru ručne zberaných cibéb zo vzácneho honu Makovisko.
Tokajský výber 5 putňový r. 2007, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič je úžasné víno, ktoré v sebe ukrýva zážitok výnimočnej hodnoty.
Toto jedinečné víno s nádhernou vôňou a chuťou, je vhodné ako spoločník aj na tie najvýznamnejšie životné jubileá a spoločenské udalosti.
Je to tiež ideálny reprezentatívny dar pre Vašich rodinných príslušníkov, priateľov, či obchodných partnerov.
Ocenenia:
- Bacchus Wine International Competition Španielsko (2021) zlatá medaila
- VINARIUM International Wine Contest Rumunsko (2021) strieborná medaila
- Zlatý pohár Československa (2021) zlatá medaila
Odporúčame podávať:
Tokajský výber 5 putňový r. 2007, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič odporúčame podávať pri teplote 7 - 10°C.
Tento jedinečný Tokajský výber 5 putňový, r. 2007 odporúčame podávať k dezertom, zrelým syrom ale i k takým jedlám ako ľadová čokoláda v jablkovom mousse; tradičná baklava s lieskovými orieškami a sezamom; bohatý čokoládový koláč s jahodami a mascarpone; či domáca ťahaná štrúdľa s jablkami, orechmi, tvarohom a tokajskými hrozienkami.
Charakteristika vína:
- Alkohol 11,0 %
- Cukornatosť hrozna: 21 °NM
- Obsah kyselín: 7,4 g/l
- Obsah cukru: 131,0 g/l
- Pôvod hrozna: Vinohradnícka oblasť Tokaj, hon Makovisko