Devín je z roka na rok populárnejšia odroda ktorá vznikla krížením Tramín červený a Veltlínske červenobiele. Je to novošľachtenec Ing. Doroty Pospíšilovej, Ph.D. – slovenskej úspešnej šľachtiteľky, ktorá stojí za vznikom viacerých skvelých a úspešných slovenských odrôd.
Vína tejto odrody sú príťažlivo plné, extraktívne, harmonické a korenisto aromatické. Náznaky medu, jemné tóny grepu a príjemná rovnováha vo vôni potešia každého milovníka aromatických vín. Skvelá aromatika odrody Devín je kombináciou tramínovej a muškátovej vône, v chuti sú tieto tóny rovnako príjemné a znateľné. Zrením sa v prípade vín s vyšším zvyškovým cukrom práve táto aromatika zvýrazňuje, čo spolu s príjemnou chlebovinkou vytvára z Devínu víno, ktoré osloví aj najnáročnejších konzumentov.