Tokajský výber 3 putňový, r. 2004, sladké, 0,375 l
Tokajský výber 3 putňový r. 2004, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič patrí k tomu najlepšiemu čo Tokajská vinohradnícka oblasť ponúka. O kvalite tohto tokajského výberu svedčí nielen neutíchajúci záujem laickej verejnosti, ale aj množstvo ocenení z rôznych domácich vinárskych súťaží.
Nádherný tokajský výber zlatej, jantárovo-žltej farby vyrobený z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených jedinečnou ušľachtilou plesňou Botrytis cinerea. Vzácna esencia prezretých tokajských cibéb zrela v tufovej pivnici vinárstva J. & J. Ostrožovič celé tri roky.
Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou) vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky.
Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Lahodné víno s chuťou pre dlhý a úspešný život.
Tokajský výber 3 putňový r. 2004, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič je jedinečné víno s nádhernou vôňou a chuťou, vhodné ako spoločník aj na tie najvýznamnejšie životné jubileá a spoločenské udalosti.
Je to ideálny reprezentatívny dar pre Vašich rodinných príslušníkov, priateľov, či obchodných partnerov.
Odporúčame podávať:
Tokajský výber 3 putňový r. 2004, sladké, vinárstva J. & J. Ostrožovič odporúčame podávať pri teplote 7 - 9°C.
Tento jedinečný Tokajský výber 3 putňový, r. 2004 odporúčame podávať k takým jedlám ako kačacia terina s chrenovým dipom a cviklovým chipsom, ťahaná štrúdľa s orechmi, jablkami, hrozienkami a makom
Charakteristika vína:
- Alkohol12,5 %
- Cukornatosť hrozna: 23 °NM
- Obsah kyselín: 7,6 g/l
- Obsah cukru: 68,9 g/l
- Pôvod hrozna: Vinohradnícka oblasť Tokaj, hon Makovisko